Cum se instaleaza o folie de protectie pentru ecran fara bule

Cum se instaleaza o folie de protectie pentru ecran fara bule

Astazi vom invata cum sa instalam o folie de protectie pentru ecran. Probabil ca deja aveti o folie de protectie deja instalata dar daca are bule de aer cred ca sunteti de acord ca e enervanta si trebuie schimbata.

Bulele de aer sub folia de protectie sunt o pacoste si oricat ai incerca sa le tragi la margine ele se incapataneaza si reapar. Motivul aparitiei bulelor de aer sub folia de protectie sunt mici particule de praf care se lipesc de ecran chiar inainte de a aplica folia protectoare.

Deci, azi va voi arata cum se aplica o folie de protectie corect pentru a evita formarea bulelor.

Cum instalezi o folie de protectie pentru ecranul telefonului fara bule de aer

Pragatirea zonei de lucru

In primul rand cand instalezi o folie de protectie pentru ecran trebuie sa alegi sa o faci intr-o camera fara praf si fara curenti de aer. Daca e nevoie aspira camera cu cateva ore inainte dupa care lasi usa si geamurile inchise pentru ca restul de praf sa se linisteasca. Pregateste o carpa din microfibre - vei avea nevoie sa cureti ecranul telefonului cu aceasta. Pune la indemana o rola de banda scotch proaspata, care nu lasa reziduu de lipici la atingere.

Cand intri in camera unde ti-ai propus sa instalezi folia incearca sa te misti usor, fara sa starnesti praf.

Instalarea foliei de protectie pentru ecran

Nota: Cu cat mai repede reusesti sa instalezi folia de protectie cu atat mai putin praf va patrunde sub aceasta.

Incearca sa potrivesti din prima folia de protectie pe ecran si incearca sa-ti iasa din prima. Daca nu reusesti si trebuie sa repozitionezi trece timp mai mult si probabil mult mai mult praf se va aseza pe ecran.

Pasul 1: da jos folia de protectia veche. Daca folia de protectie nu se desprinde de pe ecran vezi articolul meu despre cum se scoate folia de protectie de pe ecranul telefonului mobil. Daca nu ai folie de protectie veche treci la pasul 2.

Pasul 2: folosind carpa din microfibre curata usor ecranul telefonului pentru a indeparta petele de grasime si particulele de praf. Nu te grabi si fa miscari usoare pentru a nu starni praful.

Pasul 3: Desprinde protectia de pe folia de protectie doar in partea de sus, care vine deasupra camerei si a senzorilor. De obicei aceasta are o eticheta si este numerotata cu 1 (unu).

Pasul 4: Aplica folia de protectie pe ecran incepand de la partea de sus cu camera si senzorii. Dupa ce ai aliniat bine folia de protectie apesi usor pe ea cu degetele de la o mana iar cu cealalta tragi usor de folia 1 (de la pasul 3) si continua sa apesi folia de protectie pe ecranul telefonului pana ajungi jos la butonul Home. Pentru a dirija bulele de aer spre exterior foloseste un card sau plasticul de eliminare a bulelor pe care l-ai achizitionat odata cu folia de protectie. Daca sunt bule de aer care nu vor sa iasa sau reapar inseamna ca in acel loc ai o particula de praf. Poti incerca sa inlaturi particula de praf din bula de aer desprinzand folia de pe ecran in acel loc si lipind usor pe ea banda adeziva scotch. Banda adeziva va retine praful. Ai grija in tot acest timp sa nu starnesti mai mult praf. Daca totul a decurs bine si nu ai praf sub folia de protectie probabil ca vei putea dirija cu usurinta toate bulele de aer spre exterior.

Pasul 5: Desprinde protectia de pe partea din fata a foliei de protectie. Daca mai e nevoie foloseste usor cardul pentru ultimele mici retusuri.

Iata cat de simplu poate fi sa instalezi o folie de protectie fara bule de aer. Cu putina rabdare si pregatire ai rezolvat o problema estetica si functionala.

Posted on 2017-03-31 0 2010

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Compare 0
Prev
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Tax
0,00 lei Total

Prices are tax included

Check out