Cum scoti o folie de protectie din sticla securizata de pe ecranul telefonului

Cum scoti o folie de protectie din sticla securizata de pe ecranul telefonului

Ai nevoie sa dai jos folia de protectie din sticla securizata pentru ca e uzata sau sparta, sau pentru ca ai observat unele imperfectiuni de aderenta. Nimic mai simplu daca stii cum s-o faci. Unele folii ies simplu, doar bagi unghia sub ele si le ridici. Altele ies mai greu. Afla de aici cum sa scoti o folie de sticla care nu se desprinde usor.

Cum se scoate o folie de protectie din sticla

Unele folii de sticla si chiar si unele folii din plastic au un strat special ce adera foarte bine la ecranul telefonului. Pentru a scoate aceste folii de protectie trebuie sa te echipezi cu cateva ustensile care te vor ajuta pe parcursul operatiunii.

In primul rand rabdare. Nu forta folia. Prin fortarea desprinderii foliei risti sa faci farame de sticla si chiar sa zgarii sau spargi ecranul telefonului.

Materiale necesare

Un uscator de par sau daca ai un pistol cu aer cald. Unele folii de protectie au un adeziv care se inmoaie odata cu cresterea temperaturii.

Banda adeziva (scotch) transparenta cu care vei putea sa tragi de folia de protectie. Eventual o ventuza cu carlig sau inel ca sa poti trage de ea.

O scobitoare sau o pana de chitara pe care le vei infige intre folia de sticla si ecranul telefonului.

Un card. Poate fi bancar. Orice card subtire si tare pe care-l vei baga intre folia de sticla si ecranul telefonului.

Un cutter ascutit. Se va folosi doar ca ultima alternativa.

O carpa moale si alcool izopropilic, cu care vei curata resturile de adeziv de pe ecran. Daca nu ai alcool izopropilic poti folosi alcool tehnic din comert.

Operatiunea de scoatere a foliei de protectie din sticla

Mai intai cauti locuri sensibile, de obicei bule de aer pe margini, sau locuri unde folia deja se desprinde. De aici vei incepe cu desprinderea foliei din sticla.

Daca folia din sticla e sparta risti sa faci multe cioburi mici si ascutite. Evita imprastierea cioburilor prin aplicarea pe toata suprafata foliei de banda adeziva (scotch).

Aplica caldura cu uscatorul de par pentru aproximativ 15 secunde, cu miscari regulate de-a lungul ecranului. Atentie la supreincalzire pentru ca se deterioreaza afisajul telefonului. Folia trebuie incalzita doar atat cat sa poti tine mana pe ea fara sa te frigi.

La cald incearca din nou sa desprinzi folia de protectie folosind unghia. Daca nu cedeaza cu unghia incearca sa introduci pana de chitara intre folia de protectie si ecranul telefonului

Daca nu poti desprinde folia nici cu pana de chitara mai verifica odata cat de calda este folia. Reincalzeste daca e nevoie si apoi introduci varful ascutit al cutterului sub folie. Ai grija ca varful ascutit sa impinga doar inspre folie (spre exterior) si nu spre ecran.

Dupa ce ai reusit sa faci o mica deschidere intre folia de protectie si ecran introduci usor cardul si impingi usor, foarte incet urmarind vizual cum se desprinde folia de ecran.

Daca e nevoie poti sa aplici banda adeziva pe folie pentru a trage de ea, sau folosesti ventuza.

Tine minte un lucru foarte important. La aceasta operatie de desprindere a foliei de sticla rabdarea este de aur. Incet este viteza cea mai buna.

Daca dupa ce ai scos folia mai raman resturi de cioburi lipite continua incet cu varful ascutit reincalzind din cand in cand ecranul telefonului.

Dupa ce ai indepartat toate resturile de sticla din folia veche sterge foarte bine ecranul cu carpa moale. Poti folosi si alcool izopropilic sau tehnic pentru a indeparta toate resturile de adeziv.

Daca doresti sa instalezi o alta folie citeste articolul despre cum se instaleaza o folie de protectie fara bule de aer.

Succes.

Posted on 2017-03-31 0 29565

Leave a CommentLeave a Reply

You must be logged in to post a comment.
Compare 0
Prev
Next

No products

To be determined Shipping
0,00 lei Tax
0,00 lei Total

Prices are tax included

Check out